2019. július 1., hétfő

Készülődés

Sok internetes portált elolvastunk és videókat is megnéztünk, melyek közül kiemelném Gábor kisfilmjeit, mely sok hasznos információt adott: (https://www.youtube.com/c/ElCaminoFrancesBlog)

A tanácsok alapján alakítottuk ki saját csomagjainkat. Persze vásárolni is kellett felszerelést, mivel a hátizsák súlya fontos, hogy viselhető legyen, hiszen egész úton gyalogolunk és ez, mint a "csigaház" a hátunkon van. Például szükségünk volt túrabotra is, melyet most fogunk használni először, de annyi jót mondanak róla.

Áthívtuk a rutinos Caminost, Júlit és Olivért is, hogy nézzék át az összekészített dolgainkat, melyből azonnal sikerült kiszavazniuk jó-néhány tételt, de sajnos így is 25-30 kg volt a kettőnk csomagja együtt, ami a sátorozásnak is köszönhető.

Mivel fapados járattal repülünk Bordeaux-ba, ezért úgy gondoltuk, hogy a két hátizsákot összefóliázzuk egy csomagra, mely így maximum 20 kg lehet, a többi érzékenyebb dolgunkat pedig kézipoggyászként visszük. Persze párom ragaszkodott a nagy fényképezőgépéhez, optikával (Nikon D800 váz, 28-70 optikával) és még a GoProhoz is, így csak ezek a fotós dolgok megtöltöttek egy fotóstáskát, aminek a súlya kb. 5 kg volt.

Na sebaj, majd belejövünk a cipekedésbe 😀