2019. június 2., vasárnap

Az elhatározás

Több éve már, hogy láttam egy filmet (The way), illetve hallottunk élménybeszámolót egy kedves barátunktól (http://juliannacamino.blogspot.com/) az El Camino vándorútról. Ezen az estén ismét előtérbe került, mivel egy hasonló témájú filmet néztünk meg és felvetettem páromnak, hogy elmehetnénk Mi is erre a francia zarándokútra.

Mi már 35 éve vagyunk házasok és párom most töltötte be a 60. életévét, így remek alkalom egy ilyen 35 napos vándorút megvalósítására.

Nem kellett sokáig győzködnöm, hamar rábólintott és bele is vágtunk a kutakodásba. A nagy hírt elsőként lányunkkal, Renivel közöltük, aki nagyon meglepődött, hogy Apja, aki a legközelebb szeret leparkolni az autóval a bejárathoz, bevállal egy ilyen hosszú gyalogutat.

Persze nem maradt sok időnk a készülődésre, de azt biztosan elhatároztuk, hogy sátrat is viszünk magunkkal, mivel szeretjük ezt a fajta szabadságot - ott állunk meg és akkor, amikor akarunk, hiszen a hátunkon cipeljük ideiglenes otthonunkat - és így nem jövünk zavarba, ha egy szálláshely betelt.